Ajankohtaista

AHR:n kevätseminaari ”Päihteet ja rahapelaaminen digiajassa” 8.6. klo 13:00-15:30 (Zoom)

Digitalisaatio on vaikuttanut monin tavoin päihteiden ja rahapelien näkyvyyteen ja saatavuuteen.  Alkoholia on mahdollista tilata verkosta suoraan kotiovelle, ja laiton huumekauppa on viime vuosina kukoistanut verkon anonyymeillä markkinapaikoilla. Myös rahapelien tarjonta, mainonta ja helppo saavutettavuus korostuvat digiympäristöissä, mikä lisää riskiä peliongelmien kehittymiselle. Verkossa on myös mahdollista luoda sosiaalisia suhteita ja yhteisöjä päihteiden ja rahapelaamisen ympärille.

Alkoholi-, huume- ja rahapelitutkimuksen seuran kevätseminaari ”Päihteet ja rahapelaaminen digiajassa” järjestetään etänä Zoomin välityksellä ke 8.6. klo 13:00-15:30. Seminaarin puheenvuorot käsittelevät digitalisaation merkitystä alkoholin etämyynnin, huumekaupan ja rahapelaamisen näkökulmista. Seminaarissa julkistetaan myös vuoden 2021 parhaan päihde- tai rahapeliaiheisen tutkimusartikkelin voittaja.

Seminaarin ohjelma ja aikataulu:

13:00-13:05 Seminaarin aloitus: tervetuloa! (Anu Sirola, AHR:n varapuheenjohtaja)

13:05-13:30 Artikkelipalkinnon julkistaminen ja voittajan puheenvuoro

13:30-14:00 Alkoholin etämyynti rajat ylittävänä kauppana – epäselvä sääntelytilanne (Janne Nikkinen, Helsingin yliopisto)

14:00-14:10 Tauko

14:10-14:40 Laittomien anonyymien markkinoiden työkalut (Juha Nurmi, Tampereen yliopisto)

14:40-15:10 Internet ja sosiaalinen media rahapelaamisen kontekstina: sosiaalipsykologinen näkökulma (Anu Sirola, Jyväskylän yliopisto)

15:10-15:30 Loppukeskustelu

Ilmoittautumislinkki: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/117960/lomakkeet.html

Seminaari on maksuton AHRn jäsenmaksun maksaneille jäsenille. Muille 5 euroa.

Lämpimästi tervetuloa!

Kevätterveisin,

AHR:n hallitus

AHR:n tunnustuspalkinto myönnetään parhaalle päihde- tai rahapeliaihetta tarkastelevalle artikkelille

AHR palkitse joka vuosi yhden suomalaisen alkoholi-, huume- tai rahapeliaiheisen tieteellisen artikkelin, joka on onnistunut aihevalinnaltaan, tutkimusasettelultaan tai argumentoinniltaan tarjoamaan innovatiivisen ja uuden näkökulman alan tutkimukseen. Artikkeli voi olla joko kotimaiselle tai kansainväliselle yleisölle suunnattu ja edustaa seuran toiminnan lähtökohtien mukaisesti laajasti eri tieteenaloja tai tutkimusmenetelmiä. Tavoitteena on tukea erityisesti nuorten tutkijoiden mahdollisuuksia ja uralla etenemistä.

Kuka tahansa voi ehdottaa mielestään sopivaa artikkelia osoitteeseen sihteeri(at)ahrseura.fi. Ehdotukseen tulee liittää korkeintaan puolen liuskan mittainen perustelu, miksi artikkeli ansaitsisi vuoden parhaan artikkelin palkinnon. Tutkijat voivat ehdottaa kollegojensa tai ohjaamiensa jatko-opiskelijoiden julkaisuja. Myös omaa julkaisua voi ehdottaa.

Seuran hallitus valitsee kaikista ehdotetuista artikkeleista kolme ehdokasta jatkoon. Lopullisen valinnan tekee hallituksen nimittämä asiantuntija, joka vaihtuu vuosittain. Näin saadaan varmistettua eri tieteenalojen tasapuolinen painotus. Vuoden paras artikkeli julkistetaan toukokuussa.

Vuoden paras artikkeli -tunnustuspalkinto tarjoaa näkyvyyttä tutkimukselle, joka mahdollisesti muuten saattaisi jäädä huomaamatta. Valitusta artikkelista tiedotetaan seuran omilla tiedotuskanavilla, ja seura tiedottaa artikkelistaan myös eri medioihin.

Kotisvujen osoite on päivitetty. Alkoholi-, huume- ja rahapelitutkimuksen seura uudisti nettisivujen osoitettaan ja sähköpostiosoitteitaan jotta niissäkin näkyisi päihdetutkimuksen lisäksi painotus myös rahapelitutkimukseen. Pä

Nettisivu löytyy osoitteesta: https://ahrseura.wordpress.com/
ja pian saamme myös ahrseura.fi loppuisen osoitteen. Osoitteet päivittyvät lähiaikoina myös hakukoneille, mutta tässä saattaa olla pientä viivettä!

Uudet yhteystiedot löytyvät täältä:
https://ahrseura.wordpress.com/yhteystiedot/
Sihteerin osoitteeksi päivttyy pian sihteeri(at)ahrseura.fi ja puheenjohtajan pj(at)ahrseura.fi

AHR esiteltiin elokuussa 2020 TSVn kotisivuilla kuukauden jäsenseurana: Voit lukea jutun täältä

Vuoden 2020 artikkelipalkinto: Alkoholi-, huume-, ja rahapelitutkimuksen seuran (AHR) on myöntänyt tunnustuspalkinnon seuraavalle artikkelille: Sirola, A., Kaakinen, M., Savolainen, I. & Oksanen, A. (2019) Loneliness and online gambling-community participation of young social media users. Computers in Human Behavior, 95, 136-145. https://doi.org/10.1016/j.chb.2019.01.023 . Lehdistötiedotteeseen pääset tästä ja valinnan perusteluihin tästä.

2 kommenttia artikkeliin ”Ajankohtaista

  1. Paluuviite: Invitation/Kutsu: Ketä autat pelaamalla? Rahapelien voittajat ja häviäjät Euroopassa (in Finnish) | CEACG

  2. Paluuviite: Tutkimuspanostuksilla on valtava merkitys yhteiskunnallisten ongelmien esiin nostamisessa – Suomalainen rahapelitutkimus on tästä erinomainen esimerkki | AHTS - Alkoholi- ja huumetutkijain seura ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s