AHR:n blogisarja: Miten koronavirustilanne vaikuttaa päihteiden käyttöön, rahapelaamiseen ja tuen tarpeisiin?

Koronavirustilanne ja sen johdosta tehdyt toimenpiteet vaikuttavat koko yhteiskuntaan monella tapaa. Oletettavasti sillä on monia vaikutuksia myös päihteiden käyttöön ja päihdehaittoihin sekä rahapelaamiseen ja rahapelihaittoihin.  Alkoholi-, huume- ja rahapelitutkimuksen seura (AHR) haluaa nostaa tämän asian esille blogissaan kirjoitusten sarjana.

Kysymme päihde- ja rahapelaamisen tutkijoilta ja asiantuntijoilta, miten he asiantuntemuksensa perusteella uskovat tilanteen vaikuttavan päihteiden käyttöön/rahapelaamiseen ja mahdollisiin haittoihin/tuen tarpeisiin omalla alueellaan. Vastauksia ja kirjoituksia julkaistaan AHRn blogissa kevään aikana.

Kirjoitukset julkaisujärjestyksessä:

Kirsimarja Raitasalo. Miten koronavirukseen varautuminen vaikuttaa nuorten juomiseen ja nuorten kokemiin päihdehaittoihin?

Pekka Hakkarainen. Millä tavalla koronavirustilanne ja koronavirukseen varautuminen vaikuttaa huumeiden käyttöön?

Virve Marionneau ja Tuulia Lerkkanen. Miten koronavirustilanne ja koronavirukseen varautuminen vaikuttaa rahapelaamiseen ja rahapelihaittoihin?

Thomas Karlsson. Miten koronavirustilanne voi vaikuttaa suomalaisten alkoholinkäyttöön?

Teemu Kaskela, Sari Jurvansuu ja Jouni Tourunen.  Miten korona on vaikuttanut päihde- ja mielenterveysjärjestöjen matalan kynnyksen toimintaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s